Meidän Palokka -luennot viikolla 13 Palokan kirjastossa

”Meidän Palokka – Palokan luonnosta” tiistaina 28.3. klo 17:30
Markku Tossavainen kertoo kuvien kera Palokan luonnosta mielenkiintoisia asioita, joita emme ehkä tiedä, ole huomanneet tai emme vaan ole kiinnittäneet huomiota. Markku on Palokan luonnon asiantuntija. Hän on opettanut melkein kaikissa Palokan kouluissa luonnontieteitä ja kuljettanut oppilaita ja aikuisia ympäri mäkiä ja metsiä.

”Meidän Palokka – Palokka ennen ja nyt” keskiviikkona 29.3. klo 17:30
Vesa Välilä, Jääkaudesta aloitetaan, mutta katsotaan mihin asti ennätetään. Vesa on vaan Palokan menneisyyteen jämähtänyt paljasjalkainen palokkalainen, joka on sukunsa esipolvia etsiessä törmännyt Palokan historiaan ja nykyäivään.

”Meidän Palokka – Palokka 2040, Palokka-Seuran visiotyö tänään”, torstaina 30.3. klo 17:30
Markku Paananen. Markkukin on paljasjalkainen palokkalainen Alvajärven penkalta. Hän luotsaa maalia kohti Palokka-Seuran hallituksen vuonna 2019 aloittaman Palokka 2040 -visiohanketta. Tavoiteenamme on saattaa työ valmiiksi marraskuun Palokan kulttuuripäiville. Nyt kurkistetaan mitä on tehty ja missä mennään.

Helmikuun aikana haettiin lähialueiden toimijoita, asukkaita ja yhteisöjä järjestämään maksutta maaliskuun viimeisellä viikolla kirjaston tiloihin esim. lähidemokratiaa, asukkaiden yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta edistäviä tilaisuuksia. Poliittisia toimijoita ei vaalien vuoksi huomioitu tässä haussa.

Demokratian tilat -kokeilussa pilottikirjastoina toimivat Palokan kirjasto ja Tampereelta Hervannan kirjasto. Kokeilu on osa Jyväskylän ja Tampereen yhteistä Kansanvallan uljas linnake -hanketta. Hankkeen tarkoitus on kehittää kirjastojen demokratiatyötä.